28.5.2024. 15:45
0
Danski parlament odbacio prijedlog za priznavanje palestinske države
Danski parlament odbio je prijedlog zakona o priznanju palestinske države, nakon što je danski ministar vanjskih poslova prethodno rekao da nedostaju neophodni preduslovi za nezavisnu državu.

Danski zakon prvi put su krajem februara predložile četiri ljevičarske stranke, prenosi Reuters.

"Ne možemo priznati nezavisnu palestinsku državu, iz jedinog razloga što preduslovi zapravo ne postoje", rekao je ministar vanjskih poslova Lars Lokke Rasmussen kada je o zakonu prvi put raspravljano u parlamentu u aprilu.

"Ne možemo podržati ovu rezoluciju, ali želimo da dođe dan kada to budemo mogli", dodao je Rasmusen, koji nije bio prisutan na glasanju u utorak.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.