4.6.2024. 22:14
0
Trumpu prijeti zabrana ulaska u 37 zemalja širom svijeta
Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump proglašen je krivim po 34 tačke optužnice u New Yorku, a ova presuda mogla bi značiti da aktuelni predsjednički kandidat ne može ući u 37 zemalja širom svijeta.

Trump je osuđen zbog falsificiranja finansija tokom svoje predizborne kampanje za predsjedničke izbore 2016. godine, a cijeli slučaj je povezan s bivšom zvijezdom filmova za odrasle Stormy Daniels.

Međutim, pored potencijalne zatvorske kazne koja će mu se izreći 11. jula, Trump ima drugi problem - potencijalnu zabranu ulaska u 37 država širom svijeta.

Zemlje poput Kanade i Velike Britanije, ali i Izraela, imaju zakone koji kažu da nacionalna služba za imigraciju može odbiti vaš zahtjev za ulazak u državu, ako u prošlosti imate osuđujuću presudu za neku vrstu većeg kriminala.

Naravno, Trump bi u neke od država mogao ući na molbu i uz odobrenje imigracijskih službi, ali će to svakako biti proces kroz koji bivši predsjednik SAD-a vjerovatno ne želi prolaziti.

Puna lista zemalja koje imaju pravila za zabranu ulaska osuđenim osobama: Argentina, Australija, Brazil, Kambodža, Kanada, Čile, Kina, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, Etiopija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Izrael, Japan, Kenija, Malezija, Makau, Meksiko, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Peru, Filipini, Singapur, Južnoafrička Republika, Južna Koreja, Tajvan, Tanzanija, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.