21.5.2024. 7:58
0
Biden: Ono što se događa u Gazi nije genocid
FOTO: BBC
Američki predsjednik Joe Biden snažno je branio Izrael rekavši da izraelske snage nisu počinile genocid u ratu protiv Hamasa u Gazi te je odbacio kritike propalestinskih protestanata.

"Ono što se događa u Gazi nije genocid. Mi to odbacujemo", rekao je Biden u Bijeloj kući na događaju Mjesec židovsko-američke baštine.

Biden se na mnogim događanjima širom zemlje suočio s protestima propalestinskih zagovarača koji su ga označili kao "genocidnog Joea", zbog njegove postojane podrške Izraelu.

U obraćanju na događaju u Bijeloj kući, Biden je naglasio svoje uvjerenje da je Izrael žrtva još od 7. oktobra i napada Hamasa na jugu Izraela.

Naglasio je i da je američka podrška sigurnosti Izraelaca "nepokolebljiva".

"Stojimo uz Izrael da uništimo (vođu Hamasa Yahyu) Sinwara i ostale koljače Hamasa. Želimo da Hamas bude poražen. Radimo s Izraelom da se to dogodi", rekao je.

Pregovori između Izraela i Hamasa u pokušaju oslobađanja bolesnih, starijih i ranjenih taoca koje još uvijek drži Hamas su zapeli, ali je Biden obećao da neće odustati od pokušaja da ih se oslobodi.

Biden je također pozvao na trenutni prekid vatre u Gazi, nešto što je ponovio u svom uvodnom govoru na koledžu Morehouse u nedjelju.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.