26.5.2024. 16:01
0
Dvanaest osoba povrijeđeno tokom turbulencija na letu Qatar Airwaysa
FOTO: Ilustracija
Dvanaest osoba je povrijeđeno nakon turbulencija na letu Qatar Airwaysa iz Dohe za Dublin u nedjelju.

Let, koji je sletio u Dublin nešto prije 13 sati po lokalnom vremenu, dočekale su službe hitne pomoći, uključujući aerodromsku policiju i vatrogasnu i spasilačku službu, piše CNN.

Prema saopćenju sa aerodroma u Dublinu, u incidentu je povrijeđeno šest putnika i šest članova posade. Let Qatar Airwaysa QR107 doživio je turbulencije dok je letio iznad Turske, navodi se u saopćenju.

Aerodrom Dablin saopćio je da pomaže putnicima i osoblju i da to nije uticalo na operacije.

Događa se nekoliko dana nakon što su 104 putnika povrijeđena, a muškarac sa srčanim problemom poginuo na letu Singapore Airlinesa koji je bio pogođen teškim turbulencijama.

Let SQ321 iz Londona za Singapur kružio je na 37.000 stopa u utorak kada je avion naglo pao prije nego što se popeo nekoliko stotina stopa, prema podacima praćenja leta. Zatim je više puta spuštao i uspinjao oko minut.

(Erna H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.