2.6.2024. 11:14
0
Dubois pretukao Hrgovića, sudija bio primoran da "spašava" Hrvata
Hrvatski bokser Filip Hrgović poražen je u meču za IBF titulu od Britanca Daniela Duboisa, nakon što je sudija bio primoran zaustaviti meč u 8. rundi kada je ljekar procijenio da on nije sposoban nastaviti borbu.

Hrgović je sjajno započeo meč karijere, koji se održao u saudijskom Rijadu, boksao je „udarac za udarac“ s Duboisom u prvom dijelu. Iako mu je od udaraca Britanca lice bilo krvavo nakon tri runde, nije mu to predstavljalo problem u uvodu meča, prenosi Avaz.

Međutim, nakon šeste runde slijedi strašan zaokret. Dubois je dominirao i žestoko uspio gađati Hrgovića, a činilo se da bi ga svaki udarac mogao poslati u nokdaun.

U sedmoj rundi ga je spasilo zvono, ali u osmoj više nije bilo pomoći. Britanac je završio posao s nekoliko opasnih udaraca, nakon čega je Hrvatu sudija pozvao ljekara da pregleda lice.

Pregled je trajao kratko, a potom je odlučeno da meč mora završiti.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.