Da bi recept sa špagetama u potpunosti uspio važno je da napravite dobar sos, umak, odnosno prilog koji će tjestenini dati poseban okus. Kombinacija sira i gljiva ovim špagetama je udahnula prefinjenost.
Sastojci:
160 g špageta
200 g bukovača
300 g šampinjona
100 ml vrhnja za kuhanje
200 g zrnatog sir
60 g putera
1 luk
mješavina začina
biber
so
Špagete skuhajte i ostavite sa strane. U posebnoj tavi zagrijte vrhnje za kuhanje, pa dodajte sir i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Na kraju stavite i 30 g putera, dobro umiješajte i skinite s vatre.
U drugoj, većoj tavi na ostatku putera (30 g) popržite sitno nasjeckan luk, pa mu dodajte narezan gljive. Pržite oko desetak minuta, pa dodajte mješavinu začina, biber i so. Dobro izmiješajte i skinite s vatre.
U tanjir stavite špagete, prelijte ih umakom od sira, a potom preko stavite gljive. Sve pospite sa sitno nasjeckanim peršunom.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.