12.6.2024. 21:28
0
"Prvih šest mjeseci odnos sa Mirvićem je idiličan. Kada su nam se vizije prestale poklapati, nije bilo smisla nastavljati dalje"
Iza FK Sarajevo je još jedna sezona bez trofeja. Četvrto mjesto na tabeli daleko je od onoga što bi trebao biti cilj prema uvjetima i renomeu kakav ima klub koji, više nema dileme, ponovo traga za novim trenerom nakon što je na inicijativu Simona Rožmana danas zvanično raskinut ugovor koji je važio do 2025. godine.

Za Rožmana se može reći da je ostavio dojam profesionalca, trenera posvećenog poslu, a ne “skijaša” kako ga pokušavaju omalovažiti pojedinci. Postavlja se pitanje je li uopšte i mogao napraviti više u sezoni obilježenoj skandaloznim sudijskim odlukama u korist Borca, nedisciplinom, kao i pričama o dešavanjima u svlačionici koje ukoliko su istinite, više priliče kriminalnom miljeu nego sportskom klubu.

I dok se već danima špekuliše oko toga ko će doći na klupu Sarajeva, Meho Kodro, Husref Musemić ili pak Safet Sušić, cijela priča sa slovenačkog trenera već je prošlost. Danas je riješio i posljednje detalje oko raskida ugovora koji je također potpisao i dojučerašnji sportski direktor Senijad Ibričić. 

Ibričić je govorio za portal Reprezentacija.ba

Za početak je govorio o odnosu sa Mirvićem. 

– Odnos sa Mirvićem? Prvih šest mjeseci je bio idiličan, bilo je to baš onako kako smo se i dogovorili prije nego što ćemo doći, ali poslije se to promijenilo. Vizije su se prestale poklapati i nije bilo smisla nastavljati dalje. U momentu kada se odnos narušio na površinu je izašlo puno problema u samoj strukturi kluba. S jedne strane uslovi su odlični, ali s druge, sama struktura u klubu, sistem odlučivanja i savjetnici – problematično. Bez obzira na sve, o Mirviću neću reći ništa loše jer sam mu zahvalan na prilici koju sam dobio i na tome što je stao iza nas kada je bilo najteže. Baš zbog toga sada smo se razišli kao ljudi. Iako smo imali važeći ugovor, nismo htjeli praviti probleme – kaže Ibričić za Reprezentacija.ba portal. 

Želio je Ibričić na odlasku ostati dostojanstven. Zahvalan je na prilici koju je dobio u, kako i sam kaže, jednom od najvećih klubova na ovim prostorima. 

– Kada sam dolazio u Sarajevo najviše me je privukao projekat kluba i vizija predsjednika Mirvića. Nadao sam se da ću ostati što duže, da će ova prva sezona biti, da tako kažem, početna s obzirom na to da sam gotovo 20 godina radio van države, a da će nadolazeća biti ‘naša’ u rezultatskom smislu. I prilikom pregovora kao prvobitni cilj postavljena je Evropa. Ipak, moj DNK je takav da me zanimaju samo najveći ciljevi i na kraju, pored silne želje, nije ispalo kako sam se nadao. Puno prepreka je bilo pred nama.

Priznaje da je i sam griješio u određenim situacijama. 

– Ja sam na Sarajevo gledao kao izazov, stepenicu naprijed u ovoj, novoj, karijeri. Prilika da radiš u jednom od najvećih klubova na Balkanu ne dobija se svaki dan. Jesam li nezadovoljan? Da, s rezultatske strane je moglo puno više, ali bilo je puno nekih stvari koje su utjecale na to. Osobito onih koje nemaju veze sa sportom. Svi mi griješimo. Griješio sam i ja, najviše u žaru borbe, to je sve sada iza nas. Iz svega moramo izvući neku pouku. 

Šta dalje? Gdje se vidi u budućnosti?

– Od danas sam zvanično slobodan. U međuvremenu je bilo nekih poziva, upita, ali nije bilo upuštati se u bilo kakve priče dok sam ‘vezan’ ugovorom. Sada mi je prioritet da se odmorim. Poslije završetka igračke karijere sam dvije godine neprestano radio. Sigurno je da ću ostati u fudbalu, to je jedino što me zanima, no neću žuriti i po svaku cijenu ići negdje. Ako ništa, za ovo vrijeme sam stekao novo iskustvo koje će mi biti od koristi u budućnosti, zaključio je Ibričić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.