5.6.2024. 20:28
0
Velika promjena za igrače i klubove u narednoj sezoni WWin lige BiH
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 08. aprila 2024. godine donio je novi pravilnik o saradnji klubova WWin lige BiH i Prvih liga FBiH i RS.

Ovim Pravilnikom uređena se pitanja u vezi ugovora o saradnji koje zaključuju fudbalski klubovi koji se takmiče u WWIN ligi BiH u seniorskoj kategoriji sa klubovima koji se takmiče u takmičenjima prvih liga FBiH i FS RS u seniorskoj kategoriji, pravo nastupa igrača na osnovu tih ugovora, kao i druga pitanja koja proizilaze iz zaključenih ugovora o saradnji.

Prema ovom pravilniku klubovi iz WWin lige Bosne i Hercegovine moći će ostvariti saradnju sa klubovima iz nižeg stepena takmičenja po principu trajanja ugovora tokom jedne takmičarske sezone. 

Ugovorima o saradnji može se odrediti da igrači registrovani za matični klub (WWin liga BiH) mogu nastupati i za matični i za ugovorni klub (Prva liga FBiH/RS), s razlikom da ne smiju nastupiti istog dana na dvije utakmice. 

Klubovi iz WWin lige BiH moći će sa odgovarajućim partnerskim klubovim iz nižih liga razvijati mlade igrače koji će na osnovu ovog Pravilnika i zaključenog ugovora o saradnji imati pravo nastupa za klubove nižeg stepena takmičenja ako na dan 01.07. relevantne takmičarske sezone nisu stariji od 23 godine. 

Matični klub moći će imati saradnju samo sa jednim ugovornim/partnerskim klubom, a ugovor o saradnji će nakon isteka takmičarske sezone moći obnoviti i u narednoj ukoliko to žele. 

(Erna H.) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.