2.6.2024. 12:18
0
Zmajevi otputovali u Newcastle, sutra igraju protiv velike Engleske
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u Newcastle gdje će sutra odigrati prijateljsku utakmicu s Engleskom, aktuelnim evropskim viceprvakom.

Protiv jednog od najvećih favorita za titulu na predstojećem UEFA EURO 2024 nacionalni tim Bosne i Hercegovine nastupit će oslabljen neigranjem nekoliko povrijeđenih igrača.

Selektor Sergej Barbarez u debiju na klupi odlučio se za relativno nove igrače u odnosu na prethodni period, a koji su tokom priprema u Sarajevu radili veoma dobro i u pozitivnoj atmosferi što nije bio slučaj u minulim mjesecima pa i godinama u bh. reprezentaciji.

Put ostrava popularno zvani ”Zmajevi” otišli su s ciljem da što bolje pariraju favorizovanom protivniku, kako je Barbarez proteklih dana naglašavao ”u novoj eri s novom idejom, načinom i pristupom igri”.

Posljednji trening pred meč reprezentativci Bosne i Hercegovine imat će danas od 19 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu ”St. James Park” u Newcastleu.

Utakmica Engleska – Bosna i Hercegovina igrat će se sutra, 3. juna, pred 52.350 navijača na rasprodanom ”St. James Parku” s početkom u 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu.

Šest dana kasnije Bosna i Hercegovina u Empoliju gostovat će Italiji, aktuelnom prvaku Evrope. Barbarezovi izabranici bit će sparing partner ”azurima” u njihovoj generalnoj probi za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 14. juna do 14. jula ove godine u Njemačkoj.

Na UEFA EURO 2024 nastupit će četiri zemlje iz naše regije - Slovenija, Hrvatska, Srbija i Albanija.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.