27.5.2024. 8:20
0
Galata na originalan način ismijala Fener: Džeko podigao nepostojeći trofej
Galatasaray je u nedjelju 24. put u klupskoj historiji osvojio titulu prvaka Turske.

Galati je pripala bitka s Fenerom, koji je sezonu okončao sa tri boda zaostatka. Fener je uoči starta prvenstva tim nakrcao zvijezdama u želji da se domogne naslova, veliki dio prvenstva je i bio u prednosti, ali je poklekao u finišu napravivši neke neočekivane kikseve.

Nakon posljednjeg kola Galata je ismijala Fenerbahče. Klub je objavio snimak iz fudbalske simulacije u kojem igrači Fenerbahčea slave titulu. Kapiten Džeko diže ruke u zrak, ali one su prazne.

- Toliko priče, a ništa trofeja - poručili su iz Galatasaraya.


Fenerbahče je sezonu okončao bez osvojenog pehara. Na titulu prvaka Turske klub čeka 10 godina.

Edin Džeko je sezonu u turskom prvenstvu okončao s 21 golom na kontu. Dovoljno je to za drugo mjesto liste strijelaca. Priznanje za najboljeg golgetera prvenstva otišlo je u ruke Maura Icardija, strijelca 25 pogodaka.

(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.