23.5.2024. 20:14
0
Zrinjski osvajač Kupa Bosne i Hercegovine
Fudbaleri Zrinjskog osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine. Mostarci su u dvomeču finala bili bolji od Borca, odbranili su naslov i stigli do trećeg trofeja u historiji.

Uz to spriječili su Borac da postane četvrta ekipa u našoj zemlji koja je osvojili duplu krunu (Željezničar, Sarajevo i Zrinjski).   

Zrinjski je danas u Banjoj Luci slavio sa 1:0 i na taj način potvrdio trijumf iz prvog meča (1:0 bilo je i u Mostaru).

Gosti su bolje otvorili utakmicu i zaprijetili već u osmoj minuti. Nakon ubacivanja iz slobodnjaka člavom je šutirao Ćuže i pogodio prečku. U nastavku akcije pokušali su fudbaleri Zrinjskog još tri puta, ali su njihovi udarci izblokirani.

Na drugoj strani Vukovića je u prodoru prema golu prekršajem zaustavio Memija, a isti igrač Borca pogodio je živi zid.

Banjalučani su zaprijetili i u 28. minuti. Poslje kornera Karačić, golman Zrinjskog, "zaplivao" je u prazno, Ćelić je spustio loptu za Čavića, ali je njegov pokušaj izlokiran.

Do kraja poluvremena zaprijetio je Kiš iz slobodnjaka, ali je Milošević boksovao loptu i spasio gol Borca.

Gosti su veliku šansu imali u 60. minuti. Malekinušić je ubacio sa strane, Mulahusejnović je uklizao, ali lopta ide u gol-aut.

Nedugo potom Ćuže je u šansi, ali je Hererra spasio Borac.

Sve je riješeno u 81. minuti. Tek što je ušao u igru Bradarić je sjajno uposlio Malekinušića, ovaj primio loptu i iz okreta matirao Miloševića.

Borac je u 89. minuti mogao do izjednačenja, ali je Karačić panterskom intervencijom zaustavio pokušaj Kvržića.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.