6.6.2024. 17:33
0
Bosnu i Hercegovinu za četiri mjeseca posjetilo pet posto više turista nego lani: Najviše ih je bilo iz Hrvatske i Srbije
Bosnu i Hercegovinu je za četiri mjeseca posjetilo 426.125 turista, što je više za pet odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Turisti su za četiri mjeseca ostvarili 918.070 noćenja, što je više za 3,6 odsto u odnosu na isti period 2023. godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Za prva četiri mjeseca broj noćenja domaćih turista veći je za 5,4 odsto, a stranih za 2,7 odsto u odnosu na isti period lani.

U ukupno ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista je 33,4 odsto, a stranih 66,6 odsto.

U strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske – 26,1 odsto, slijede turisti iz Srbije 17,6 odsto, Slovenije 8,2 odsto, Turske 7,6 odsto, Crne Gore 3,8 odsto, Njemačke 3,4 odsto i Italije 2,9 odsto, dok su turisti iz ostalih zemalja ostvarili 30,4 odsto noćenja. 

Prema vrsti smještajnog objekta, najveći broj noćenja ostvaren je u hotelima i sličnom smještaju sa učešćem od 95 odsto. 

(Ajdin B.)

TurizamBiH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.