21.6.2024. 15:36
0
"Da li ste sada svjesni šta znači imati Termoelektrane Tuzla i Kakanj? Neprocjenjivi su!Novi obnovljivi izvori ih nikad neće moći zamjeniti"
Zahvaljujući hidroelektranama i termoelektranama BiH je ponovo uspostavila napon u elektroenergetskoj mreži. Sarajevo je bez napajanja bilo skoro tri sata, a elektroenergetska mreža je pala i u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji.

Na ovu nezapamćenu situaciju koja je šokirala ne samo javnost, već uhvatila nespremne i odgovorne u Elektroprivredi BiH, NOS BiH, Elektroprijenosu reagirali su i neki od političara.

Zastupnica SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Jasmina Bošćević-Tokić poručila je da obnovljivi izvori nikad neće moći zamijeniti termoelektrane.

"Hidroelektrane EPBiH su sve u pogonu, termoelektrane se postepeno vraćaju. Elektroprivreda angažovala sve kapacitete za normalizaciju distribucije električne energije.

Da li ste sada svjesni šta znači imati Termoelektrane Tuzla i Kakanj? Neprocjenjivi su!Novi obnovljivi izvori ih nikad neće moći zamjeniti", navela je Bišćević-Tokić.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.