20.6.2024. 8:28
1
Višković o sankcijama: Ovo je otvoreni napad na RS i Srbe, nećemo podleći pritisku
FOTO: Oslobođenje
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da iza američkih sankcija "stoji namjera satanizacije i ukidanja Republike Srpske".

Višković je istakao da su "smiješna i žalosna obrazloženja sankcija, uvedenih bez dokaza i činjenica i po principu moćniji i jači rade kako žele".

Premijer RS je naglasio da je ovo "otvoreni napad na Republiku Srpski i srpski narod".

On je rekao da su priče o korupciji neutemeljene, da je u pitanju projekat, a to je "oduzimanje imovine, odnosno resursa Republike Srpske".

Višković je naglasio da je cilj sankcija i pritisaka da se Republika Srpska ekonomski oslabi i iscrpi i da se "pokuša dovesti rukovodstvo koje bi pristalo na ono što američki moćnici žele, a to je savijanje kičme".

- Očigledno je još od Dejtona nekome dato drugo obećanje, odnosno kreatori Dejtonskog sporazuma vjerovatno su imali namjeru da to bude prolazna faza i da u nekom momentu BiH postane unitarna, rekao je Višković za RTRS.

Premijer Republike Srpske je poručio da sadašnje rukovodstvo RS neće podleći pritiscima.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD-a na listu sankcija dodala je sedam kompanija i dva privrednika iz Republike Srpske.

(Erna H.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.