19.6.2024. 11:11
0
Ministarstvo finansija SAD: Upotrijebit ćemo sva sredstva protiv onih koji Dodiku pomažu u korupciji
SAD će upotrijebiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju protiv onih koji Dodiku pomažu u korupciji i omogućavaju mu da iskorištava narod RS za vlastitu korist, rekao je glasnogovornik Ministarstva finansija SAD Matthew Miller komentirajući nove sankcije te države protiv sedam kompanija i dvije osobe iz RS.

On je poručio da SAD "osuđuju ustrajna nastojanja predsjednika RS Milorada Dodika da naruši regionalne mirovne okvire koji su donijeli stabilnost i sigurnost Bosni i Hercegovini”.

- Milorad Dodik, stavljen na listu Sjedinjenih Američkih Država, iskoristio je svoj službeni položaj za gomilanje osobnog bogatstva kroz tvrtke povezane s njim i njegovim sinom Igorom Dodikom. Na primjer, 2024. Igor i Milorad su izvršili svoju kontrolu nad visokim dužnosnicima vlade BiH kako bi manipulirali nacrtom državnog budžeta BiH kako bi se ugovor na državnom nivou mogao dodijeliti subjektu u Dodikovoj mreži, izvan konkursnog procesa. Dodik je i dalje destabilizirajući akter u regiji. Njegov nedavni prijedlog o “razdruživanju” RS od BiH nastavlja njegovu očito antidejtonsku aktivnost i prijeti miru i stabilnosti regije. Napadom na ustavni okvir BiH Dodik ugrožava budućnost zemlje u euroatlantskim institucijama - dodao je Miller.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.