12.6.2024. 17:33
0
21 godinu bili podstanari, a danas otvorili svoj proizvodni pogon
U Zenici je danas upriličeno svečano otvorenje novog proizvodno-poslovnog objekta zeničke kompanije “TPS” u Raspotočju.

Ova kompanija, koja trenutno zapošljava 18 radnika, je nakon dvadeset godina rada i poslovanja sve to krunisala izgradnjom i otvaranjem novog multifunkcionalnog objekta u kojoj će biti smješteni i poslovni prostori, uprava kompanije, kao i proizvodnja.

– TPS Zenica danas zvanično otvara svoj proizvodni objekat, bili smo 21 godinu podstanari u drugim prostorima i evo danas svečano otvaramo ovaj pogon u kojem su puno bolji uslovi za rad. Pokrivamo tržište BiH kroz namjensku industriju, dok smo većinski orijentisani ka izvozu. Mi svoje proizvode šaljemo prema EU, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Slovačkoj, također šaljemo opremu za Indiju, Tursku… Želimo u narednom periodu, s obzirom da smo u novom objektu povećati kvalitet svojih proizvoda, pojeftiniti svoju proizvodnju i povećati obim proizvodnje prema izvozu – istakao je vlasnik kompanije, Jusuf Duraković.

Kompanija se primarno bavi proizvodnjom industrijskih peći, kao i njihovom rekonstrukcijom. U izgradnju nove zgrade i pogona je uloženo oko pet miliona KM.

– Planiramo da zapošljavamo mlade ljude, imamo već ugovorene poslove za narednu godinu. Imat ćemo potrebu za novim inžinjerima elektrotehnike, elektrotehničarima. kvalitetnim zavarivačima – istakao je Duraković.

Plan ove kompanije, ističe Duraković, je da postanu lider u proizvodnji industrijskih peći nema samo u Bosni i Hercegovini.

– TPS želi da postane lider u proizvodnji industrijskih peći u Bosni i Hercegovini. Mi to već jesmo, ali cilj je da naše proizvode šaljemo na tržište Evropske unije, gdje su zakoni ipak dosta strožiji, standardi… Moramo se boriti sa dosta ozbiljnih igrača, ali mislim da ono što smo zamislili, da ćemo to i ostvariti – naglasio je Duraković.

Inače, kompanija TPS Zenica je svoj put započela prije 21 godinu, a sami start ove kompanije vezan je za zenički sajam ZEPS.

Danas kompanija ima promet veći od pet miliona KM, a polovina tog iznosa se realizuje u inostranstvu, kao “izvozna roba”.

Današnjem otvaranju novog pogona prisustvovale se zvanice iz javnog, političkog i privrednog života Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

Zenica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.