7.6.2024. 15:35
0
Ništa od Sebije Izetbegović: Faruk Kapidžić će biti kandidat SDA za gradonačelnika Sarajeva!
Faruk Kapidžić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA u Kantonu Sarajevo, dobio je sinoć punu podršku da pregovora o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 2024. sa drugim političkim strankama, prenosi danas Avaz.

To se prije svega, prvenstveno misli na Stranku za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Demokratsku frontu (DF). To je, između ostalog dogovoreno na jučerašnjem sastanku Izvršnog odbora SDA KS.

Prema informacijama "Avaza", iza zavjese, načelno je dogovoreno da bi Kapidžić trebao biti kandidat SDA, uz podršku DF-a i SBiH za gradonačelnika Sarajeva. Načelno, Kapidžić ima snažnu podršku SDA, ali sve zavisi od rezultata ovih stranaka, prije svega stranke SDA u Kantonu Sarajevo, prenosi Avaz.

Kada je u pitanju Sebija Izetbegović, ona otpada iz utrke. Navodno, neće se naći ni među kandidatima za načelnika Općine Centar. 

Izvor Avaza iz SDA tvrdi da Sebija nikada nije ni bila u igri za ove pozicije.

Avaz saznaje da je u srijedu zakazan sastanak između SDA, DF-a i SBIH na kojem će biti jasnije ko će biti kandidati za načelnike općina.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.