2.6.2024. 9:37
0
Hoće li Velika Kladuša ostati 'Abdićeva': SDA predvodi blok koji podržava Purića, Džanić kandidat NES-a!
Nakon više od 15 sastanaka, opozicija u Velikoj Kladuši sinoć je za 15 minuta odlučila - protiv Fikreta Abdića i njegove Laburističe stranke nastupit će u "dvije kolone", saznaje Politicki.ba

Osam opozicionih partija nije se uspjelo dogovoriti o jedinstvenom kandidatu.

Umjesto toga, SDA, SDP, NS, DNZ, Krajiška stranka podržati će Amira Purića, predsjednika Naše stranke Velika Kladuša kao zajedničkog kandidata, dok će Narodni evropski savez imati svog takmaca za načelnika.

To je predsjednik kladuškog NES-a Adis Džanić.

"On je personifikacija domaćinskih, radničkih i krajiških vrlina i osoba kakva najkvalitetnije predstavlja našu sredinu i sve njene vrijednosti zbog čega će i moći i znati prepoznati i implementirati potrebe građana Velike Kladuše", saopćeno je iz NES-a.

"Izvršni odbor Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza Velike Kladuše donio je ovu odluku jednoglasno", stoji u objavi.

Tako se dosadašnji blok "Zajedno za Veliku Kladušu" zapravo podijelio.

Narod i Pravda Velike Kladuše iznio je stav da mogu podržati samo kandidata koji ima podršku svih ostalih partija bloka.

Tako je Purić kandidat pet partija opozicije u Kladuši.

Laburistička stranka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, kao vladajuća partija u Velikoj Kladuši uskoro bi trebala izbaciti ime svog kandidata za načelnika.

Spekulira se da će njihov kandidat biti neko od Abdićeve djece.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.