31.5.2024. 11:35
0
Drama ispred policijske stanice u BiH: Mladić sa čekićem razbio staklo na službenom vozilu pa prijetio bombom
Prava drama odigrala se na parkingu ispred Policijske stanice (PS) Gradačac, nakon što je V. B. (21) iz Srnica Donjih kod Gradačca došao sa - čekićem.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, mladić je u četvrtak oko 19 sati sa čekićem razbio zadnje vjetrobransko staklo na službenom vozilu Škoda Octavia.

Rastrojeni 21-godišnjak je potom skakao po krovu vozila te ga dodatno oštetio. Tom prilikom je i sebe povrijedio.

Intervenisali su pripadnici PS Gradačac koji su izdavanjem naredbe pokušali zaustaviti divljanje mladića, ali se on oglušio.

Tu nije bio kraj drame. Prijetio je bombom koju navodno ima kod sebe, te je nastavio da pruža aktivni otpor policajcima na mjestu događaja.

Tom prilikom povrede su zadobili i V. B. te čak četiri policajca koji su intervenisali.

Njima je u SHMP Doma zdravlja Gradačac ukazana medicinska pomoć, gdje se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.

Nakon što je stavljen pod kontrolu, V. B. je uhapšen.

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona po čijim uputama su istražitelji OKP PU Gradačac izvršili uviđaj, te se poduzimaju i druge radnje u cilju dokumentaovanja navedenog događaja. Po nalogu postupajućeg tužioca, V. B. će zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela - sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a u vezi sa krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva, saopćeno je iz MUP-a TK. 

 
MUP TK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.