23.5.2024. 17:51
0
Konaković o istupu Vučića i Kine: "Ne možete očekivati od nas da šutimo"
Generalna skupština UN-a izjašnjava se o prijedlogu rezolucije da se 11. juli proglasi 'Međunarodnim danom sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici 1995. godine '.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se nakon izlaganja predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

"Svjedoci smo Vučićevog negiranja presuda međunardonog tribunala, niti jednom ne upotrijebivši riječ 'genocid', te odbijajući priznati da se rezolucija donosi u ime žrtava. Ta politizacija naglašava nužnost donošenja Rezolucije", kaže Konaković.

"Ne možete od nas očekivati da šutimo zarad nacionalnog sloga o strašnom stradanju našeg naroda i genocidu u Srebrenici. Pravi sklad se ne postiže na ovaj način, samo pomaže počiniocima, a nagrađuje zločince", poručio je Konaković.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.