19.5.2024. 22:15
0
Bećirović uoči sjednice Generalne skupštine UN: Čast je biti na strani istine, pogledajte je u oči
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović oglasio se uoči sjednice Generalne skupštine UN, na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici.

Istakao je da je mnogo urađeno kako bi što veći broj država glasao za rezoluciju, ali da im ostaje još posla. 

- Čast je biti na strani istine. Ljudski je iskazati solidarnost sa žrtvama genocida i njihovim porodicama. Civilizacijski je ispravno u UN-u tražiti poštovanje pravosnažnih presuda UN-ovih sudova. Apsurdno je u UN-ovom sjedištu lobirati protiv pravosnažnih presuda UN-ovih sudova - poručio je Bećirović.

Prema njegovim riječima, civilizacijski je čuvati multietničku BiH, sve njene građane i narode.

- Civilizacijski je ispravno ne dozvoliti poistovjećivanje pravosnažno presuđenih ratnih zločinaca sa cijelim narodima. Na strani Bosne i Hercegovine je međunarodno i nacionalno pravo. Na strani pojedinih političara koji negiraju genocid su samo obmane. Nažalost, neodgovorni političari će i u narednim danima nastaviti s manipulacijama. Mi ćemo nastaviti sa širenjem sudski utvrđenih činjenica - dodaje.

Ne može se sakriti 422.000 dokumenata, 122.000 sudskih transkripata i 30.000 videozapisa pohranjenih u UN-ovim sudovima, istakao je.

- Niko ne može izbrisati pravosnažne sudske presude. Zato pojedincima koji negiraju genocid predlažemo da pogledaju istini u oči. Živjela nepokoriva Bosna i Hercegovina - zaključio je predsjedavajući Predsjedništva Denis Bećirović.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.