14.5.2024. 8:00
0
Ivica Puljić o datumu glasanja o rezoluciji o Srebrenici u UN-u: "Možda bude 16, možda bude drugi dan. Čeka se..."
Datum o sjednici Generalne skupštine UN-a na kojoj bi se države članice trebale izjasniti o rezoluciji o genocidu u Srebrenici još nema. Sutra će održati zasjedanje posvećeno situaciji u Bosni i Hercegovini, što je redovno šestomjesečno zasjedanje, gdje će Christian Schmidt podnijeti izvještaj.

Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz SAD, na nalogu X potvrdio je da je održan sastanak u UN-u da nije određen datum glasananja za rezoluciju o Srebrenici, "iako se to očekivalo".

- Možda bude 16., možda drugi dan. Čeka se da se zvanično kao dodatak nacrta uvede crnogorski prvi amandman o pojedinačnoj krivici. Drugi amandman otpada. Sutra novi sastanak - naveo je Puljić.

Prvi amandman Crne Gore glasi: "… ponavljajući da je krivica za zločin genocida individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj skupini ili zajednici u cjelini…"

Drugi amandman glasi: "… potvrđujući nepovredivost opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u svim njegovim odredbama…."

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.