16.5.2024. 17:33
0
Kao tinejdžer nestao tokom rata: Nakon 26 godina pronađen živ u komšijinoj štali
Alžirac koji je nestao prije 26 godina pronađen je u komšijinoj štali, udaljenoj samo nekoliko minuta hoda, saopćilo je ove sedmice ministarstvo pravosuđa te zemlje.

Čovjek identificiran samo kao Omar B. nestao je u dobi od 19 godina tokom Alžirskog građanskog rata 1998., a njegova je porodica pretpostavila da je otet ili ubijen, piše CBS.

Sada, u dobi od 45 godina, pronađen je među sijenom samo oko 200 metara dalje u gradu Djelfa nakon što je otmičarev brat objavio žalbe na društvenim mrežama zbog rasprave oko nasljedstva.

Alžirski mediji izvijestili su da je, kada su članovi obitelji počeli pretraživati kuću osumnjičenika, on postao napet kada su prišli plastu sijena te su na kraju pronašli Omara B. kako sjedi ispod u tišini.

Susjed (61) Omarove obitelji priveden je nakon pokušaja bijega, priopćilo je ministarstvo. Alžirski mediji izvijestili su da je žrtva rekla da nije mogla pozvati pomoć “zbog čarolije koju je njegov otmičar bacio na njega”.

Otmičar tinejdžera također je optužen da je svog psa ubio otrovom, navode alžirski mediji, koji su objavili fotografiju psa s Omarom iz godine kada je nestao.

Ministarstvo je priopćilo da je istraga još u tijeku, dodajući da je mladić primio medicinsku i psihološku skrb nakon zločina koji je opisan kao gnjusan.

Alžirski mediji izvijestili su da je mladića pregledao liječnik i da je prebačen na poseban psihološki odjel.

(Ajdin B.)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.