14.6.2024. 22:31
1
Pogođena zgrada u Rusiji: Ulaz se potpuno urušio, izvlačili ljude iz ruševina
Ulaz u stambenu zgradu u ruskom gradu Šebekinu urušio se tokom napada ukrajinskih oružanih snaga, saopćio je na Telegramu guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov, prenosi portal Vijesti.ba.

Prema prvim informacijama, povrijeđeno je najmanje pet osoba.

Tri osobe su prevezene u bolnicu, a dvije su odbile hospitalizaciju te im je medicinska pomoć pružena na licu mjesta. Uposlenici ruskog ministarstva za vanredne situacije stigli su na mjesto događaja te provode operaciju potrage i spašavanja, prenosi portal Vijesti.ba.

Uz pomoć kamiona s merdevinama evakuirali su najmanje četiri osobe s petog sprata, dok su još dvije osobe izvučene ispod ruševina. Centri za privremeni smještaj spremni su za prihvat ljudi čiji su stanovi uništeni, piše ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Ruska službenica za ljudska prava Tatjana Moskalkova saopćila je kako su članovi njenog kabineta, zajedno s ombudsmanom Belgorodske oblasti, također otišli u Šebekino.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.