27.5.2024. 11:23
0
Armenska policija privela 137 demonstranata
Armenska policija privela je 137 demonstranata koji su blokirali ulice u Jerevanu u sklopu niza antivladinih protesta, prenijela je u ponedjeljak ruska agencija TASS saopćenje Ministarstva unutaršnjih poslova.

Demonstranti koji pozivaju na ostavku premijera Nikola Pašinjana okupljaju se sedmično u glavnom gradu Armenije od aprila.

Demonstracije, koje predvodi nadbiskup Bagrat Galstanyan, počele su protivljenjem Pašinjanovom planom da preda četiri napuštena sela dugogodišnjem rivalu Azerbejdžanu.

Iako su sela od tada predata, protesti su prerasli u širi poziv Pašinjanu, koji je predsjedavao nizom poraza od Azerbejdžana, da podnese ostavku na funkciju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.