23.5.2024. 10:57
0
Izraelska vojska se povukla iz izbjegličkog kampa Jenin nakon neselektivnog pucanja na ljude: Broj žrtava raste
FOTO: AP/ilustracija
Izraelska vojska se navodno povukla iz izbjegličkog kampa Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali.

U opsadi koja je počela u utorak ubijeno je 12 Palestinaca, uključujući najmanje četvero djece, ljekara i učitelja.

Izraelska vojska je tvrdila da provodi “protuterorističku” operaciju u gradu, ali svjedoci su opisali kako su izraelske snage neselektivno pucale na ljude na ulicama.

Video isječci racije prikazuju kako izraelski vojnik nogama udara jednog od nekoliko palestinskih zatočenika, koji su bili prisiljeni klečati na cesti u donjem rublju.

Izraelski vojnici takođe su pucali na ekipu Al Jazeere u Jeninu dok se jedan od dopisnika pripremao za program uživo, ranivši člana osoblja u obližnjem hotelu.

Izraelski snajperista pogodio Palestinca u glavu u Jabaliji

Palestinac je ubijen nakon što ga je izraelski snajperista upucao u glavu u izbjegličkom kampu Jabalia, na sjeveru Gaze, prema izvještaju palestinske Quds News Network.

Izraelska vojska je posljednjih dana opkolila područje Jabalia, pri čemu je u srijedu u raketnom napadu na kuću u gradskom području Faluga ubijeno šest ljudi, javlja Al Jazeera. 

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.