21.5.2024. 22:43
0
Ankete pokazuju: Podrška Joe Bidenu na najnižem nivou još od 2022. godine. Podrška Izraelu bi ga mogla skupo koštati
Podrška američkom predsjedniku Joeu Bidenu ovaj je mjesec pala na najniži nivo u gotovo dvije godine, izjednačivši se s najnižim postotkom njegovog mandata, pokazala je anketa Reutersa i Ipsosa objavljena u utorak.

Istraživanje je pokazalo da samo 36 posto Amerikanaca odobrava Bidenov rad, što je pad sa 38 posto iz aprila.

Povratak je to na najnižu podršku demokratskom predsjedniku iz maja 2022. godine, pola godine prije nego što će se Biden na izborima 5. novembra suprotstaviti republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu.

Bivši predsjednik Trump ima malu prednost pred aktuelnim u ključnim saveznim državama za koje se vjeruje da će odrediti pobjednika.

Druga anketa Reutersa i Ipsosa pokazala je i da se brojni demokrati ne slažu s Bidenovim odgovorom na izraelsku ofanzivu na Pojas Gaze, što dodatno ugrožava njegove šanse na izborima u novembru.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.