4.7.2024. 16:20
0
Poznato kada će nastupiti Mesud Pezer na Olimpijadi u Parizu
Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula i trajat će do 11. augusta, a atletska uzbuđenja u priejstolnici Francuske počinju 1. augusta, prema tradiciji u drugoj dekadi Olimpijskih igara.

Boje Bosne i Hercegovine na ateltskim borilištima branit će bacač kugle Mesud Pezer koji će već na startu na borilišta.

Kvalifikacije u bacanju kugle na rasporedu su u petak 2. augusta u 20 sati 10 minuta, dakle u večernjem programu.

Ako Pezer izbori finale Olimpijskih igara gledat ćemo ga u subotu 3. augusta od 19:35 kada je zakazano finale u bacanju kugle.

Atletski program u Parizu će biti u popodnevni i večernjim satima.

Popodnevni termin će biti od 10 do 13 sati kada će većinom biti održane kvalifikacije.

Najveća uzbuđenja i borbe za medalje će biti u večernjem terminu od 18 do 22 sata, a u danima kada bude manje disicplina večernji program je od 19 do 22 sata.

Atletski dio na Olimpijskim igrama u Parizu trajat će od 1. do 11. augusta.

Prvog dana augusta na programu će biti utrke na 20 km u brzom hodanju koje uvijek privuk udosta pažnje i uzbuđnje u obje konkurencije.

Muškarci utrku brzog hodanja startaju 1. augusta u 7:30 ujutro, a djevojke u 9.20 ujutro i to će biti prvi kompleti medalja koji će biti podijeljeni u atletici u Parizu.

Atletska uzbuđenja završavaju 11. augusta kada će na programu biti samo maraton za atletičarke koji počinje u osam sati ujturo, to je ujedno i posljednji dan Igara.

Muški maraton na rasporedu je 10. augusta s početkom osam sati.

Najatraktivnija atletska disciplina utrka na 100 metara bit će na startu atletskih dešavanja Parizu.

Finale na 100 metara za atletičarke je 3. augusta u 21 sat i 20 minuta, a muško finale na 100 metara na rasporedu je 4. augusta u 21 sat i 55 minuta.

Inače, Mesud Pezer će biti naš jedini predstavnik u atletici na Olimpijskim igrama.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.