Dosadilo vam je puniti paprike ili tikvice, pa biste da isprobate nešto drugačije. Keleraba je idealan izbor.
Sastojci:
500 g svježe kelerabe
400 g faširane junetine
150 g riže
100 g zlatnih šampinjona
500 ml paradajz sosa
20 ml ulja
1 veći luk
3 češnja bijelog luka
mješavina začina
so
svježi peršun
biber
Kelerabe ogulite, i izdubite im unutrašnjost. Unutrašnjost ne bacajte, već iskoristite za nadjev.
U većoj tavi popržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte faširano meso i tanko narezane šampinjone. Začinite sa solju, mješavinom začina i sitno nasjeckanim svježim peršunom. Dinstajte oko desetak minuta.
Potom, u smjesu dodajte na pola skuhanu rižu, sitno nasjeckan bijeli luk i biber. Sve dobro izmiješajte i skinite s vatre.
Ovim nadjevom napunite unutrašnjost keleraba, pa ih poredajte u tepsiju. Ostatak smjese rasporedite oko kelerabe, pa sve prelijte paradajz sosom.
Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni oko sat vremena.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama:
youtube,
facebook,
instagram i
tiktok.