26.6.2024. 11:36
0
Bh. meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do kraja juna i početkom jula i obradovat će vas prognoza: "Serija hladnih fronti..."
Nakon paklenih vrućina koje su bilwe zahvatile našu zemlju, već nekoliko dana vlada prilično nestabilno vrijeme. Iako su temperature i dalje relativno visoke, gotovo svakog trenutka se može očekivati da počne padati kiša.

Sudeći prema najavi objavljenoj na stranici BHMeteo.ba i u narednom periodu nas očekuju iste vremenske prilike, uz nešto malo više sunca u dane vikenda.

- Pod uticajem visinske ciklone nastavlja se nestabilno vrijeme. U nastavku dana, uz promjenjivu naoblaku lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom koji u dijelovima sjeverozapadne, sjeverne, sjeveroistočne Bosne, a noćas i u Hercegovini mogu biti izraženiji uz pojavu nevremena.

Kao i ranijih dana, tako i danas padavine dosta neujednačenog karaktera, uz veće razlike u tipu vremena i količini padavina na relativno malim udaljenostima.

Visinska ciklona i u naredna dva dana donosi lokalne nestabilnosti i promjenjivo vrijeme. Za vikend nakratko više sunčanog vremena i kraći nalet vrućina.

Već početkom jula serija hladnih fronti sa sjeverozapada kontinenta donosi novo osvježenje i nestabilno vrijeme. Drugim riječima, neke značajnije stabilizacije vremena i velikih vrućina nema u skorije vrijeme, prognoziraju u BHMeteo.ba.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.