13.5.2024. 8:06
0
Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana: Najavljeni su sunce, kiša, pljuskovi...
FOTO: ilustracija
Danas će u Bosni i Hercegovini biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana. Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Očekuje se slabo do umjeren vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U Sarajevu će sunčanije biti prijepodne. Naoblačenje stiže u poslijepodnevnim satima, dok se kiša očekuje u noći na utorak. Najniža jutarnja temperature zraka iznosit će oko 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Kada je riječ o narednim danima, u utorak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.


U srijedu će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se prognoziraju slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.