4.7.2024. 21:35
0
Još jedna izjava Bogdanovića o Piksiju zatresla Srbiju: "Njegove crvene oči oslikavaju svašta"
Nekadašnji fudbaler Željezničara Rade Bogdanović nastavio je davati kontroverzne izjave, a u najnovijoj se ponovo odlučio osvrnuti na selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Piksi se našao na velikom udaru javnosti u Srbiji zbog katastrofalnog nastupa Orlova na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje su takmičenje završili kao posljednja selekcija u svojoj grupi iza Slovenije, Danske i Engleske. 

Mnogi su očekivali da će Piksi ubrzo nakon Eura biti otpušten ili da će barem sam ponuditi ostavku, no to se nije desilo, a po svemu sudeći i neće.

Piksiju se na Euru nisu zamjerale samo loše igre Srbije i nejasne taktičke postavke na kojima je insistirao, već i činjenica da je pijan dolazio na press konferencije.

Upravo to je bio povod da Rade Bogdanović, koji tokom Eura radi kao stručni komentator RTS-a, jasno kaže šta misli o srbijanskom selektoru.

- Na konferencijama za medije s kapom na glavi i s crvenim očima izgovarao je da ga sluša sedam miliona Srba. Za mene kao bivšeg fudbalera to je najveće poniženje, a znamo da crvene oči oslikavaju svašta, rekao je Bogdanović i nastavio:

- Nakon što smo se plasirali na Euro, on je rekao da nas je odveo na Evropsko prvenstvo. To je pogubno, to se ne radi. Mi da smo tad imali pravog čovjeka na čelu Saveza, smijenio bi Stojkovića. Kolektiv to ne trpi, gdje svi trebaju biti jednaki. Kolektiv izbaci pojedinca, bio to selektor ili igrač, zaključio je Bogdanović. 

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.