28.9.2024. 22:11
0
Tragična nesreća u Austriji: Jedna osoba poginula, četiri povrijeđene, među kojima i državljanin BiH
Jedno lice izgubilo je život, dok su četiri osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u austrijskom mjestu Braunau, nešto prije ponoći. Među učesnicima u ovom tragičnom incidentu našao se i 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Prema izvještajima austrijskih medija, 37-godišnji vozač iz Austrije kretao se Mauerkirher ulicom (put B142) kada je iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad svojim vozilom. U tom trenutku prešao je u suprotnu traku i direktno se sudario s vozilom kojim je upravljao 27-godišnji rumunski državljanin.

Iza rumunskog vozača nalazio se državljanin BiH, koji nije uspio da zakoči na vrijeme i udario je u njegov automobil. Tragičan ishod nesreće najteže je pogodio suvozača rumunskog vozača, 40-godišnjeg državljanina Njemačke, koji je preminuo na licu mjesta. Nažalost, kada je pomoć stigla, već je bilo kasno za njega.

Rumunski vozač je odmah prebačen u bolnicu s težim povredama, dok je austrijski vozač, koji je izazvao sudar, sletio u kanal i zadobio teške povrede. Državljanin BiH i njegov suvozač (33) uspjeli su da se sami izvuku iz vozila, ali su i oni prebačeni u bolnicu u Braunau na dalje liječenje.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.