23.9.2024. 15:37
0
Poznat termin dženaze umjetnice i profesorice Alme Suljević
Posljednji ispraćaj umjetnici Almi Suljević bit će sutra u 14 sati na sarajevskom groblju Bare, saopćili su iz Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine.

- S velikom tugom obavještavamo sve koji su poznavali i poštovali našu dragu Almu Suljević da će se sutra, 24.09.,održati njen posljednji ispraćaj. Dženaza će biti klanjana u 13:30 sati ispred Begove džamije, a ukop će se obaviti na groblju Bare u 14:30 sati - naveli su iz ovog Udruženja.

Dodali se da je Alma bila umjetnica izuzetne snage i vizije, profesorica koja je neumorno inspirisala generacije mladih umjetnika.
 
- Njena predanost umjetnosti, obrazovanju i zajednici ostavila je neizbrisiv trag, a kao pripadnica islamske vjeroispovijesti živjela je u skladu s vrijednostima koje su oblikovale njen karakter i djelo. Također, obavještavamo vas da će komemorativna sjednica u čast Alme Suljević, koju organizuju Akademija likovnih umjetnosti i Udruženje likovnih umjetnika, čija je bila predsjednica, najvjerovatnije biti održana u srijedu ili četvrtak. O tačnom vremenu održavanja komemoracije obavijestićemo vas blagovremeno - naveli su.



Podijelili su i fotografiju Suljević snimljenu u Vijećnici, "mjestu koje simbolizuje njen intelektualni i umjetnički duh." 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.