17.9.2024. 12:18
0
Tri osobe slomile nosač i oborile zastavu RS u dvorištu škole: Dodikova televizija tvrdi da su počinioci trojica Bošnjaka
Tri osobe oborile su zastavu Republike Srpske sa zgrade Osnovne škole ”Sveti Sava” u Dubravama kod Gradiške, a ovom slučaju oglasila PU Gradiška kazavši da je riječ o dvije maloljetne osobe i muškarcu inicijala E.R. iz Gradiške.

Zastava RS je u nedjelju oko 23 časa oborena sa škole tako što su počinioci polomili nosač kojim je bila pričvršćena.

Zastava je pronađena na zemlji i vraćena je na svoje mjesto, a uprava škole je cijeli slučaj prijavila policiji.

Budući da je škola opremljena nadzornim kamerama počinioci su ubrzo identifikovani.

- Postupajući po prijavi policijski službenici PU Gradiška su došli do saznanja da su dvije maloljetne osobe i Е. R. iz Gradiške, narušili javni red i mir po članu 7. (svađa, vika, vriska, galama i nepristojno ponašanje) Zakona o javnom redu i miru, saopšteno je iz PU Gradiška.

Dodaju da protiv navedenih slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Gradiška.

ATV je danas objavio da su počinioci tri osobe bošnjačke nacionalnosti.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.