7.9.2024. 14:00
1
Milanović: Šta god pokušam popraviti, Dodik zezne. Sa ljudima iz SDA ne ide na lijep način
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je potez predsjednika RS-a Milorada Dodika, koji je u udžbenike "ubacio" ratne zločince Ratka Mladića i Radovana Karadžića "kao ratne heroje".

- Šta god ja pokušavam popraviti, on zezne. On je sagovornik za sve bosanskohercegovačke Hrvate u politici. Dodik tu previše kalkulira i igra se vatrom. Nepotrebno potpuno - izjavio je Milanović.

- Ja mu svaki put kažem da se smiri. Nazovem ga, ne baš često, ali... Čujemo se, kažem mu da olabavi malo - dodao je Milanović.

Osvrnuo se i na posjet premijera Andreja Plenkovića BiH.

- Plenković je sad bio dva dana u Bosni i Hercegovini. Nešto je pričao o onim presudama Sejdić-Finci, o tome kako Hrvati ne mogu birati svog člana Predsjedništva i članicu, što im, naravno, opstruira političko Sarajevo i svi mi to jako dobro znamo.

Ja o tome pričam što tiše, što glasnije, već šest godina. Plenković se konačno ohrabrio konstatirati problem i završiti da bi druge države tražile više i više prigovarala nego Hrvatska. I to je stav premijera - izjavio je Milanović. 

- On je to rekao i sad pet godina može biti miran - dodao je.

- Odnos ekipe iz SDA i političkog Sarajeva prema Plenkoviću je isti kao prema meni. Čim je to zaustio, a skrivao se i plašio godinama, dobio je istu reakciju kao ja.

S tim ljudima, nažalost, ne ide na lijep način - kaže Milanović, a prenosi HRT.

Dodaje da, "ako mi ne pomognemo Hrvatima u BiH da im se vrate elementarna prava, neće niko".  

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.