11.7.2024. 8:08
0
Kolona oklopnih vozila MUP-a RS jutros rano u Potočarima
Kolona vozila policije RS prošla je jutros nešto prije 7:00 sati pored Memorijalnog centra Potočari, javlja reporter Vijesti.ba.

Kako je jučer saopćeno, policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi „Marš Mira 2024“ i komemorativni skup „Srebrenica 2024“ protekao mirno i mirno i bez incidenata, prenosi Vijesti.ba.


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kao nosilac aktivnosti obazbjeđenja skupa, ima dobru saradnju sa svim bezbjednosnim subjektima koji su uključeni u obezbjeđenje skupa u Potočarima.

Kako bi „Marš Mira 2024“ i komemorativni skup „Srebrenica 2024“ protekli mirno i dostojanstveno, pozivamo građane, učesnike i organizatore da odgovornim ponašanjem u potpunosti doprinesu provođenju samog cilja okupljanja. Apelujemo da ne ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da se ponašaju u skladu sa zakonskim propisima.

Pored toga, savjetujemo građane da koriste alternativne putne pravce, s ciljem što boljeg i efikasnijeg odvijanja saobraćaja, jer se očekuje pojačana frekvencija autobusa i putničkih automobila kojima dolaze delegacije i učesnici komemoracije, saopćili su.

Podsjećamo, 14 žrtava genocida će danas biti ukopane u Potočarima, u bh. entitetu u kojem 11. juli ni ove godine neće biti Dan žalosti.

Najmlađa žrtva koja će biti ukopana je sedamnaestogodišnji Beriz (Omera) Mujić, rođen 1978. godine u Zvorniku. On je u julu 1995. godine ubijen na području Sućeske kod Bratunca, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani u maju 2023. godine na području općine Srebrenica. On će biti ukopan uz svoga brata Hazima koji je u Potočarima ukopan 2013. godine.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.