26.6.2024. 11:25
0
"Iz braka Konaković-Dodik rodilo se političko čedo, Ramo Isak sa sinovima, a Selma Bajrami i Feđa Štukan su novi neprijatelji Srbije"
Nakon što je poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden na aerodromu "Nikola Tesla" i deportovan u Bosnu i Hercegovinu, zbog optužbi da predstavlja "sigurnosu prijetnju po Srbiju", društvene mreže su preplavljene fotografijama glumaca i uloga koje su igrali u raznim filmovima koji su se bavili ratnom tematikom u BiH. O ovom slučaju, ali i o politici i društvu, readakcija N1 razgovarala sa novinarom i kolumnistom Draganom Bursaćem

Podsjetimo, bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, zadržan je u nedjelju na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu.

Na samom početku razgovora za N1 Dragan Bursać je kazao da li je ovo veći problem za građane Srbije ili za one koji putuju u Srbiju.

“Mislim da je veći problem za građane Srbije jer žive u paranoičnom sistemu. Smišljaju se neprijatelji, kao na pokretnoj traci smišljaju neprijatelje. Kao novi neprijatelji su Selma Bajrami i Feđa Štukan, apsurdno. Srbija je još uvijek sigurna kuća za ratne zločince. Najžalije mi je dobrih građana Srbije, koji su primorani da žive u takvoj državi”, kazao je, između ostalog.

Potom je dodao:

“Srbije sa ovom vlašću naslanja na kontinuitet Miloševićeve Srbije. Možemo govoriti da je Đinđićev dio bio izuzetak. Suštinski, Srbija nije uradila ništa novo ni nepoznato. Aleksandar Vučić se naslanja na Miloševićevu politiku. Srbija je u ovom trenutku na pogrešnom mjestu. Vučić je samo prirodni nastavak svega. Građani su poprilično zadovoljni i slažu se sa ovom vrstom vladanja i vlasti”. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.