13.6.2024. 20:09
0
Kordić najvjerovatnije neće biti kandidat za gradonačelnika Mostara
Mario Kordić privodi kraju svoj mandat na funkciji gradonačelnika Mostara.

Imenovan je u februaru 2021. godine naslijedivši Ljubu Bešlića, uz mnoštvo obećanja i najava predanog rada za bolji život u gradu.

Iako je tokom cijelog mandata imao podršku svoje stranke, HDZ-a, izvori bliski stranci tvrde da Kordić neće tražiti novi mandat.

Moja saznanja su da će Kordić biti nositelj liste, ali neće biti kandidat za gradonačelnika jer to osobno ne želi” rekao je izvor blizak HDZ-u.

Iz Gradskog odbora HDZ-a Mostar kažu da će sve biti poznato do kraja mjeseca. Predsjednik odbora Marko Novak izjavio je da se intenzivno radi na kreiranju listi, ali da još nije odlučeno ko će biti kandidat za gradonačelnika.

Kordić je isticao projekte poput sportske dvorane, olimpijskog bazena i obnove mostarskog aerodroma.

Također, naglasio je važnost infrastrukture i komunalnih usluga, pohvalivši se napretkom u tim područjima tokom svog mandata. Iako još nije poznato ko bi mogao biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika, spekuliše se da bi to mogla biti neka mlađa osoba iz stranke, poput aktualne premijerke HNŽ-a.

S druge strane, opozicija će također imati svoje kandidate, uključujući SDA i Trojku.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.