3.6.2024. 13:40
0
SDA Velika Kladuša: Zajednički opozicioni kandidat na lokalnim izborima nema alternativu
FOTO: n1
Iz Općinskog odbora SDA Velika Kladuša su obavijestili javnost da još nisu potpisali sporazum o podršci bilo kojem kandidatu kada je riječ o procesu odabira kandidata probosanskih stranaka za načelnika općine Velika Kladuša na predstojećim lokalnim izborima.

“Kao najsnažnija opoziciona stranka u Velikoj Kladuši, SDA je čvrsto opredijeljena za zajednički nastup svih probosanskih stranaka koji bi osigurao najširu moguću podršku društvenih, ekonomskih i političkih struktura Velike Kladuše zainteresiranih za prijeko potrebnu promjenu vlasti, odnosno, pobjedu nad strankom presuđenog ratnog zločinca”, istakli su.

Dodaju da zajednički kandidat opozicionih stranaka nema alternativu ukoliko žele ostvariti promjene na oktobarskim izborima i vratiti, kako kažu, Veliku Kladušu u ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.

“Uvjereni smo da je to nadstranačko pitanje. Podrška SDA tom procesu ostaje neupitna. Proces nije finalizaran, sporazum nije potpisan, a uvjereni smo da će razgovori opozicionih stranaka biti nastavljeni s ciljem podrške jednom, zajedničkom kandidatu”, navode iz OO SDA Velika Kladuša.

Poručili su da će, ukoliko takav sporazum ne bude postignut, SDA Velika Kladuša u konsultacijama sa višim nivoima Stranke donijeti odluku o načinu nastupa na lokalnim izborima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.