27.9.2024. 22:26
0
Trump najavio krivično gonjenje Googla ako pobijedi
Bivši predsjednik SAD Donald Tramp, republikanski predsjednički kandidat, rekao je da će tražiti krivično gonjenje "Googla" ako pobijedi na izborima 5. novembra, tvrdeći da kompanija prikazuje samo "loše priče" o njemu.

"Utvrđeno je da je Google nezakonito koristio sistem za otkrivanje i prikazivanje samo loših priča o Donaldu Trampu, neke koje su izmišljene u tu svrhu, dok je istovremeno otkrivao samo dobre priče o predsjedničkom kandidatu demokrata Kamali Heris", rekao je Tramp.

On je dodao da je ovo nezakonita aktivnost i da se nada da će Ministarstvo pravde krivično goniti kompaniju zbog ovog očiglednog miješanje u izbore.

"U skladu sa zakonima naše zemlje, zatražiću njihovo krivično gonjenje, na maksimalnom nivou, kada pobijedim na izborima i postanem predsjednik SAD", naveo je Tramp na mreži "Socijalna istina".

"Google" za sada nije odgovorio na zahtjev za komentar.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.