27.9.2024. 15:28
0
Saudijska Arabija: Osnovali smo globalni savez, pritisnut ćemo Izrael
Saudijska Arabija osnovala je globalni savez za pritisak na Izrael da prihvati dvodržavno rješenje izraelsko-palestinskog sukoba, objavio je danas ministar vanjskih poslova te zemlje Faisal bin Farhan Al Saud na marginama Opće skupštine UN-a u New Yorku.

U savezu su arapske i muslimanske zemlje te evropski partneri, prenijela je saudijska novinska agencija ne navodeći o kojim se državama konkretno radi.

Šef evropske diplomatije Josep Borrell napisao je na X-u da će se prvi sastanci održati u Rijadu i u Briselu, prenosi Hina.

"Provedba dvodržavnog rješenja je najbolja solucija za prekid nasilja i patnje te za novu realnost u kojoj cijela regija, uključujući Izrael, uživa u sigurnosti i suživotu", rekao je Bin Farhan, navela je agencija.

Saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman rekao je prošle sedmice da kraljevina neće priznati Izrael bez palestinske države i snažno osudio "zločine izraelske okupacije" protiv palestinskog naroda.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.