27.9.2024. 8:39
0
Floridu pogodio snažan uragan i iza sebe ostavio mrtve
Najmanje tri osobe poginule su u nevremenu kada je uragan Helena pogodio SAD, za koji CNN navode da je najjači koji je ikad pogodio oblast Big Band na Floridi.

Uragan Helena je sinoć stigla na sjeverozapad Floride kao oluja kategorije 4, prenio je AP.

Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da je Helena sinoć pogodila obalu blizu ušća rijeke Ausila u oblasti Big Benda u Meksičkom zalivu. Brzina vjetra kretala se 225 kilometara na čas, prenosi Tanjug.


Zbog Helene vlasti su izdale upozorenja o uraganima i poplavama koja su se proširila do sjeverne Georgije i zapadne Sjeverne Karoline.

Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama na najbolji način ilustruju kolike je zapravo probleme ovaj uragan nanio stanovnicima.

Više od milion domova i preduzeća ostalo je bez struje na Floridi i više od 50.000 u Georgiji. Guverneri američkih saveznih država Floride, Georgije, Alabame, Karoline i Virginije proglasili su vanrednu situaciju u svojim državama.

(Ajdin B.)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.