7.7.2024. 20:09
0
Sloveniju pogodilo jako nevrijeme
FOTO: n1 slovenija
Nad Slovenijom su se popodne razvile dvije jake olujne ćelije, a superćelija koja je zahvatila centralnu Sloveniju donijela je jak grad, udare vjetra i pljuskove.

Superćelijska oluja pogodila je glavni grad Slovenije, donoseći sa sobom grad i obilne padavine koje su paralizovale Ljubljanu.

U nekim dijelovima Slovenije, nevrijeme je uzrokovalo probleme u saobraćaju i smanjenu vidljivost. Saobraćajno-informacioni centar upozorava vozače na mogućnost pojave vode na putevima. Vozačima se savjetuje da budu oprezni i izbjegavaju zaustavljanje ispod nadvožnjaka ili u tunelima.

Prema prognozama Agencije za životnu sredinu Republike Slovenije, i dalje se očekuju pljuskovi ili oluje, posebno u sjevernom dijelu zemlje. Na sjeveru i sjeverozapadu moguće su nove olujne aktivnosti kasno uveče i tokom noći. Meteoinfo prenosi da su se dvije jake olujne ćelije formirale popodne iznad Slovenije.

Zapadni i sjeverni dio Ljubljane i okolica su zahvaćeni jakim nevremenom sa gradom i jakim vjetrovima, prema informacijama sa 24ur.

Slovenija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.