10.5.2024. 15:04
0
Snimak zapalio društvene mreže: Novinar postavio predstavnici Izraela vrlo nezgodno pitanje, ona se pogubila. Onda na scenu stupa Joost Klein i oduševljava svijet
Polufinalne večeri Eurosonga su završene, te smo sinoć dobili ostale učesnike velikog finala koje je na programu sutra.

U drugoj polufinalnoj noći, prolaz su obezbijedile Austrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švicarska, Gruzija, Armenija, te Latvija.

U članku od prije dva dana, u kojem smo se bavili prvom polufinalnom večeri, pisali smo da je prema kladionicama Hrvatska apsolutni favorit za pobjedu u velikom finalu, međutim, pravo niotkud, kao ogromna prijetnja našim zapadnim susjedima, pojavio se Izrael i to im daju, ni manje ni više, nego 26 posto za pobjedu.

Baby Lasagna je povećao šanse za pobjedu za jedan procenat, a Švicarski predstavnik Nemo, koji je bio drugi favorit, je sa 20 posto šansi za pobjedu, pao na 11 posto.



Dakle, istina je, kladionice i dalje daju velike šanse za pobjedu Hrvatskoj, međutim, opravdan je strah u susjednim medijima od Izraela, jer ih bukvalno, "nije bilo na mapi" favorita za pobjedu.

Osvrnut ćemo se i na to čiji je nastup bio najzanimljiviji, barem sudeći po zvaničnom kanalau na YouTubeu Eurosonga.

Za sada, najgledaniji snimak nastupa je predstavnika Nizozemske Joosta Kleina sa pjesmom "Europapa".

Pjesmu je izveo na maternjem jeziku, a izrazito je ritmična, te kombinuje pop i rap. Vrlo tužan pozadinski "background" je priča o Joostu koji je ostao bez roditelja sa 13 godina.

Najemotivniji trenutak nastupa je sami njegov kraj kada uz vizual i poruke posvećuje pjesmu preminulim roditeljima.

Nastup je za 14 sati skupio 1,3 miliona pregleda, a kladionice mu predviđaju 8. mjesto.



Drugi najzanimljiviji nastup je onaj energični predstavnice Grčke Marine Satti. Nastup ima 1,24 miliona pregleda, a njoj kladionice predviđaju 9. mjesto u finalu.



Treći najgledaniji je Izraelke Eden Golan sa 818 hiljada pregleda sa pjesmom "Hurricane". Kao što smo naveli, ona bi mogla biti najveća prijetnja Baby Lasagni.



Njen sinoćnji nastup je ispraćen zvižducima i povicima posvećenim Palestincima, međutim, na snimci koju je objavio zvanični nalog Eurosonga, ne čuje se ništa od navedenog. Naprotiv, ovacije i aplauzi se mogu čuti. 


Osim što je bila na meti zvižduka, nastup Golan nije bio vidljiv u Belgiji. Tačnije, belgijska televizija je prikazala poruku za vrijeme njihovog nastupa.

"Ovo je sindikalna akcija. Osuđujemo kršenja ljudskih prava koja je počinio Izrael. Nadalje, Izrael uništava slobodu štampe. Zbog toga prekidamo program na trenutak", vidi se na ekranu.

 


Pojedinci skloni teorijama zavjera pišu da je ovo razlog zbog čega Belgija nije u finalu Eurosonga.

Još jedan zanimljiv snimak na društvenim mrežama. Naime, na press-konferenciji novinar je postavio pitanje izraelskoj predstavnici da li misli da svojim prisustvom sa sobom donijela rizik i opasnost za druge takmičare. 

Moderator joj je rekao da ne mora odgovoriti na to pitanje ukoliko ne želi, na šta je nizozemski predstavnik Klein povikao: "Zašto ne?", te na taj način oduševio ljude širom svijeta.

 


Pripremio: Ajdin B.
Eurosong
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.