9.5.2024. 19:22
0
Incident na probi Izraela na Eurosongu: Podigli palestinsku kefiju pa izbačeni iz arene
Tokom posljednje probe pred večerašnje drugo polufinale Eurosonga došlo je do incidenta kad su muškarci iz publike podigli palestinsku kefiju te su izbačeni iz arene.

Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja organizira muzičko takmičenje, dozvolilo je Izraelu učešće uprkos pozivima na bojkot i žalbama fanova Eurosonga. To je, između ostalog, uzrokovalo i današnje proteste širom zemlje.

Prije samog održavanja takmičenja najavljeno je da će biti zabranjeno unošenje bilo kakvih političkih simbola ističući da žele zadržati "apolitički stav" takmičenja. Također, kazali su da će osiguranje izbaciti sve koji uprkos zabrani unesu bilo kakve propalestinske simbole ili zastave bilo koje zemlje koja nije učesnik takmičenja.

Ipak, to nije spriječilo ljude da krišom unesu "zabranjene" predmete. Tako je na posljednjoj probi pred finale tokom nastupa izraelske predstavnice Eden Golan došlo do incidenta.

Naime, muškarci iz publike su podigli palestinsku kefiju, a ubrzo potom ih je osiguranje izbacilo izvan arene.

Podsjećamo, Eden se zbog straha od terorističkog napada nije pojavila na ceremoniji otvorenja ovog muzičkog takmičenja. Osiguranje se 24 sata nalazi u i oko hotela u kojem ona odsjeda.

Prethodno joj je savjetovano da ne napušta hotelsku sobu osim ako ne ide na probe ili nastupe, čega se ona pridržava.

Polufinale Eurosonga počinje u 21 sat, a natjecat će se predstavnici Malte, Albanije, Grčke, Češke, Austrije, Danske, Armenije, Latvije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije i Norveške.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.