16.5.2024. 16:06
0
Dan nakon osvajanja Kupa Italije: Allegriju uručen otkaz na klupi Juveta. Motta će ga naslijediti
Max Allegri će dobiti otkaz samo dan nakon što je osvojio Kup Italije pobjedom nad Atalantom u finalu u Rimu.

Umjesto njega sezonu će privesti Paulo Montero, bruje torinski mediji.

I to nije sve. Novi trener Juventusa od naredne sezone biće Thiago Motta.

Čovjek koji je sa Bolognom napravio meteorski uspon četvrtim mjestom i debitanskim plasmanom u Ligu prvaka, tamo neće biti s istim angažmanom, javlja Fabrizio Romano.


Motta se po okončanju sezone seli u Torino i dobiće trogodišnji ugovor da vodi Bianconere u eliti i da im vrati primat u Italiji, što neće biti lako jer će naspram sebe imati Inter.

Transfer Motte je mogao da se nasluti prethodnih nekoliko nedjelja, ali ne i ovakav rastanak sa Allegrijem koji je toliko uspjeha donio Juveu.

(Ajdin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.