6.10.2024. 12:32
0
Na izborima do 11:00 sati glasalo svega 14,12 posto birača, brojna kršenja izborne šutnje na Facebooku
Bh. građani s pravom glasa od jutros u 7 sati glasaju na Lokalnim izborima.

Na biračkim mjestima biraju (grado)načelnike i članove općinskih/gradskih vijeća.

Izlaznost od 7 do 11 sati iznosi 14,12 posto, saopštila je Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

Predsjednica CIK-a BiH Irena Hadžiabdić rekla je na prvoj današnjoj press konferenciji da je izlaznost u rangu s ranijim izbornim godinama.

Naglasila je da su biračka mjesta u većem dijelu zemlje otvorena u 7 sati, te da je na nekoliko mjesta bilo kašnjenja, ali da nije bilo nekih većih problema u vezi s tim.

Hadžiabdić je podsjetila da je do 19 sati na snazi izborna šutnja, te dodala da već sada imaju blizu 100 prijava kršenja tog pravila.

Kako je navela, većina se odnosi na kršenje izborne šutnje na društvenim mrežama, te je pokrenut proces utvrđivanja odgovornosti i kažnjavanja.

Također je navela da izborni proces teče na zadovoljavajućem nivou, ali da se svakako susreću s brojnim izazovima.

- Ima izazova, slaba internet konekcija, slaba organizacija, zamjena predsjednika biračkih odbora i članova u posljednji momenat... - poručila je Hadžiabdić.

Na kraju je podsjetila da su Lokalni izbori odgođeni u pet lokalnih zajednica - Jablanici, Konjicu, Kiseljaku i Kreševu i Fojnici.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.