27.9.2024. 12:50
0
Inspekcija odlučila: Poništava se izbor rektora Zaimovića
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove donijela je odluku o poništenju konkursa za izbor rektora Univerziteta u Sarajevu.

Ova odluka je dostavljena Univerzitetu u Sarajevu, a na nju postoji mogućnost žalbe Ministarstvu nauke, visokog obrazovanja i mladih, kao drugostepenom organu. Rok za žalbe je osam dana.

Kako je ranije objavio portal "Avaza" inspekcija je utvrdila da dva dekana koja su glasala nisu upisana u sudski registar te da je novoizabrani rektor Tarik Zaimović glasao sam za sebe kao član Senata, dok Almira Hadžović-Džuvo nije imala tu priliku.

Podsjetimo, Tarik Zaimović je na toj sjednici Senata imao 24 glasa, a Almira Hadžović-Džuvo 23, s tim da je jedan glas bio nevažeći.

Tako je glas dva dekana koja nisu upisana u Sudski registar mogao presuditi izbor rektora.

Inače, Tarik Zaimović, koji je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu, iza sebe ima niz afera. Studirao je deset godina, stekao je zvanje asistenta s prosjekom 7,6, iako je za tu poziciju tražen minimalni prosjek 8. Zbog svojih radikalnih stavova i izjava koje je davao, dobio je otkaz u Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP).

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.