27.9.2024. 8:16
0
Evo gdje je Armin Jašari dok mu u Sarajevu plijene imovinu zbog dugova
Dosta pažnje izazvala je vijest da je Općinski sud u Sarajevu donio odluku o sudskoj prodaji imovine, odnosno stana u vlasništvu nekadašnjeg vlasnika čuvene sarajevske slastičane Kup, Armina Jašarija.

Odluka je donesena 16. septembra u izvršnom postupku tražioca izvršenja Privredna banka Sarajevo radi naplate duga, a prodaja je zakazana za 22. oktobar. Riječ je o trosobnom stanu koji se nalazi u ulici Trg djece Dobrinje broj 9, ukupne površine 86,70 m2, koji je procijenjen na iznos od 281.250 KM.

Podsjetimo da je Kup jedna od omiljenih sarajevskih slastičarni koja je imala više poslovnica, a najpoznatija svakako je ona na Dobrinji od koje je sve i počelo. Iako ove slastičarne i danas rade, više nisu u vlasništvu Jašarija niti njegove firme Kup d.o.o. Sarajevo.

Sam Jašari bio je omiljeni sarajevski slastičar i poznato TV lice, četvrta generacija porodice koja od 1948. oduševljava svojim slastičarskim umijećem i kreativnošću. No, posljednjih godina, od kako je firma Kup d.o.o. zapala u finansijske probleme, povukao se iz domaće javnosti.

Bilo je veoma malo informacija o njemu, gdje se nalazi i šta radi. Govorilo se da radi u inostranstvu, što je nekada i sam najavljivao. No, detaljnih informacija u javnosti o tome nije bilo.

Jedan od rijetih uvida u to gdje je Jašari i šta radi pružio je početkom ove godine jedan drugi sarajevski poznati kuhar – Nihad Mameledžija.



On je u februaru objavio nekoliko fotografija na Facebooku na kojima je pozirao s Jašarijem, a u opisu je napisao da je u posjeti kod “brata Armina Jašarija u Rijadu”, u Saudijskoj Arabiji.

Na fotografijama se može vidjeti i nekolicina radnika kao i proizvodnja slastica. Može se zaključiti da je Jašari, kako je i najavljivano, pokrenuo biznis u Saudijskoj Arabiji.

Podsjetimo, kompanija Kup d.o.o. Sarajevo prethodnih godina je zapala u finansijske probleme i dugove. Prema podacima Porezne uprave FBiH, firma duguje preko 73.530 KM samo po osnovu osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada.

Slastičarna na Kup na Dobrinji danas posluje u okviru UR Kup Lounge čiji je vlasnik Lejla Mujezinović, dok objektom zgradi Općine Novi Grad upravlja JP Lokom, prenosi Biznisinfo.ba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.